fbpx
Geen minimum orderwaarde | Gratis verzending in NL vanaf €100,-

Duurzaamheidsplan CollectivWarehouse

CollectivWarehouse heeft de intentie de wereld van verpakken in positieve zin te veranderen. Met onze klimaatpositieve insteek en onderscheidend design willen we onze klanten inspireren om betere keuzes te maken voor onze planeet. We bieden inzicht en maken het mogelijk om duurzame keuzes te maken. Met als doel onze impact op het klimaat te veranderen van negatief naar positief.

Onze duurzaamheidsambitie

CollectivWarehouse wil een actieve bijdrage leveren aan het milieu en de natuur. Daarom streven we naar een bedrijfsvoering die niet alleen de negatieve impact op de natuur wegneemt, maar ook een positieve bijdrage levert. De plannen die we ontwikkelen voor de komende jaren zijn hier sterk op gericht.

De principes die we daarbij hanteren zijn:

  1. We focussen op een klimaatpositieve bedrijfsvoering.
  2. We produceren zo dicht mogelijk bij huis en houden zo onze footprint beperkt.
  3. We focussen op verkopen dicht bij huis om onze footprint beperkt te houden.
  4. We hebben een absolute voorkeur voor natuurlijke materialen en grondstoffen.
  5. We kiezen voor papieren producten vanwege de opslag van Co2 in onze producten.
  6. We kiezen voor hoogwaardige kwaliteit die geschikt is voor hergebruik.
  7. We streven naar zo min mogelijk verpakkingsmaterialen.
  8. We inspireren mensen om bewuste keuzes te maken en inspireren hen om materialen te hergebruiken en goed te recyclen.

Impact reduceren

Onze grootste impact op het milieu komt voort uit onze producten, de verzending en onze bedrijfsvoering. Om onze duurzaamheidsprincipes na te streven en ervoor te zorgen dat wij onze impact blijvend verminderen hebben we een meerjarenplan opgesteld.

Gelukkig beschikken we al over een volledig duurzame huisvesting. Ons kantoor wordt verwarmd met aardwarmte, al onze verlichting is led en het magazijn verwarmen we met een super zuinige airco. De zonnepanelen op het dak van ons magazijn zijn goed voor ons volledige energieverbruik. Al onze afvalstromen worden gesorteerd en gerecycled.

Daarnaast zijn de kilometers die we rijden zeer beperkt. We werken decentraal, wat ervoor zorgt dat we maar minimaal woon-/werkverkeer hebben. Iedereen woont binnen 15 kilometer van zijn of haar werk en reist bij voorkeur per fiets en OV. Overleggen doen we veelal online. We reizen alleen als het moet. Er is altijd ruimte voor verbetering, daarom focussen we op volledig fossielvrije kilometers en het terugdringen van onze afvalstromen.

Duurzame materialen en grondstoffen

We kiezen bewust voor cadeauverpakkingen van papier, en dan bij voorkeur van gerecycled papier. Papier heeft ten eerste de mooie eigenschap Co2 op te slaan. Bovendien is het goed recyclebaar, waardoor de Co2 opslag behouden blijft. We kiezen daarom voor onze producten en verpakkingen voor gerecyclede en hernieuwbare grondstoffen. We vermijden plastics en chemicaliën en kiezen voor grondstoffen met certificering.

Zo min mogelijk verpakkingsmateriaal
We streven naar zo min mogelijk afval, dus ook naar zo min mogelijk verpakkingsmateriaal. In sommige gevallen zou het wegnemen of verder reduceren van de verpakking ertoe leiden dat onze producten beschadigen en onbruikbaar worden. Daarom maken we in sommige gevallen de afweging om de verpakking te behoudenen streven we er naar die uit te voeren in een gerecycled of duurzaam alternatief.