Floral Statement

In onze najaarscollectie van 2018 startten we met colorblocking. In de collectie voor komend voorjaar en zomer maken we een verdere verkenning in de wereld van colorblocking. We hebben de kleurrijke en contrastrijke dessins vertaald naar nieuwe vormen. Wat wederom een mooi kleurrijk statement oplevert. Daar dankt deze collectie dan ook zijn naam aan. Uiteraard is ook deze collectie weer perfect te combineren met onze Perfect Basics collectie.

Een veranderende wereld

Ontwerpers laten zich altijd inspireren door de wereld om hen heen. Momenteel bevinden we ons in een veranderende wereld waarin verschillende werelden letterlijk door elkaar heen lopen. Online en offline, verschillende culturen en het vervagen van de scheidslijn tussen werk en privé. Juist daardoor hebben we behoefte aan duidelijke grenzen. Iedereen creëert zijn of haar eigen ruimte. Die uiteraard ook weer op verschillende manieren raakvlakken heeft met de ruimte van anderen.

Floral Statement Spring Summer 2019 | CollectivWarehouse_01

Floral Statement Spring Summer 2019 | CollectivWarehouse_01

Perfect imperfect

Na jaren van perfect plannen en organiseren ontstaat er behoefte aan speelsheid en spontaniteit. De planners, boeken voor een gelukkiger leven, automatisering en programmering eisen hun tol. In reactie daarop hebben we juist behoefte aan vrijheid. Zoeken we echtheid boven imperfectie. F*CK perfect 😉

Bloesem by Corine Zwier

Speciaal voor deze collectie heeft Corine Zwier een prachtig weelderig bloemendessin ontworpen. Dit dessin laat een prachtige nieuwe vertaling van colorblocking zien. Het bloemendessin heeft meer afgeronde hoeken en vlakken lijken door elkaar heen te lopen. Grenzen zijn aan het vervagen. Net als in het echte leven waarin verschillende werelden steeds meer door elkaar heen lopen. De kleurstelling van het bloemendessin is krachtig tegenover fris wit en zacht pastel.

Vormgeving van eigen ruimte

Het grafische dessin in onze nieuwe collectie geeft antwoord op de behoefte aan duidelijke grenzen. De basis van dit ontwerp zijn de nieuwe raakvlakken die we ervaren. In dit dessin werken we met dezelfde krachtige en warme kleuren van het bloemendessin. In dit dessin staan ze echter heel strak en krachtig tegenover elkaar. Colorblocking op zijn mooist!

Go with the flow

Naast twee powerdessins hebben we in deze collectie ook een heel subtiel en luchtig dessin ontworpen. Dit dessin is niet perfect gepland en ontworpen, maar ‘toevallig’ ontstaan. Het is een vertaling van onze behoefte aan vrijheid, aan een minder strak gepland en geregisseerd leven. Go with the flow! Dit dwarreldessin is een prachtige vertaling van de speelsheid en spontaniteit waar we naar zoeken.

Cadeaupapier New Borders | CollectivWarehouseCadeaupapier Flow | CollectivWarehouse

Online veiling

Benieuwd naar de online veiling van deze Limited Edition collectie? Check de Floral Statement collectie hier!

Heb je een vraag? Mail me dan gerust: suzanne@collectivwarehouse.com

Graag tot ziens! Groeten Suzanne