Tip 1
Gebruik zo min mogelijk cadeaupapier

Voor een mooi ingepakt cadeautje is het zaak om vooral niet teveel cadeaupapier te gebruiken. Al het cadeaupapier dat je teveel gebruikt zorgt feitelijk voor een rommeliger resultaat. Dus pas je cadeautje voor je begint goed uit op het cadeaupapier.

Houd rekening met een omslag als je die wil maken. En knip het cadeaupapier zo passend mogelijk af.

Passend als in; een overlap van een centimeter of 2 aan de lange zijde en precies genoeg cadeaupapier om de kopse kanten met een kleine overlap dicht te kunnen plakken. Hoeveel overlap dat leren we je in tip 2.

Tip 2
Knip de korte zijden op maat

Voor je de korte zijden van het cadeautje gaat dichtvouwen moet je eerst even nagaan of je niet teveel cadeaupapier hebt. Dat doe je door het cadeaupapier aan de boven en onderzijde voorzichtig plat te vouwen. Al het cadeaupapier dat plat op elkaar kan liggen is overtollig. Knip dat deel netjes weg en je hebt de perfecte hoeveelheid cadeaupapier over voor een strak afgewerkt cadeautje.

Strak ingepakte cadeautjes - zo doe je dat | CollectivWarehouse

Strak ingepakte cadeautjes - zo doe je dat | CollectivWarehouse

Tip 3
Lekker strak werken

Het klinkt als een open deur; maar voor een strak ingepakt cadeautje moet je strak werken. Dat betekent dus dat je moet zorgen voor zo min mogelijk ruimte rondom het product dat je inpakt. Trek het cadeaupapier dus – met beleid – goed strak aan bij het dichtplakken van de lange zijde. Zorg ervoor dat je bij het dichtplakken van de korte zijden de flapjes goed strak vouwt. Dan hou je automatisch een perfect envelopje over, want als het goed gevouwen is dan ziet het eruit als een mooi envelopje.

Tip 4
Geknipte zijden netjes afwerken

Ik weet niet hoe het jou afgaat, maar zelfs recht knippen lijkt soms wel een vak. Om de moed niet te verliezen geef ik je een simpele tip om je knipkunsten te camoufleren. Maak van de geknipte zijde een kleine omslag en zorg dat die bovenop komt te liggen. Dan ziet het er al meteen fraai uit.

Werk je met dubbelzijdig cadeaupapier en wil je een omslag gebruiken? Vouw dan je geknipte zijde eerst weg in een kleine omslag en vouw vervolgens de omslag zelf. Dan ligt je omslag er mooi bovenop met twee strakke zijden.

Tip 5
Wees matig met plakband

Soms heb je een flinke hoeveelheid plakband nodig om je cadeautje stevig dicht te plakken. Maar probeer als het kan vooral niet teveel plakband te gebruiken. Dat staat gewoon niet zo fraai.

Wil je een omslag netjes vastzetten; gebruik dan dubbelzijdig plakband. Plak dat op het strookje cadeaupapier dat je met je omslag gaat overlappen, dan voorkom je dat het op het cadeautje zelf komt. Dubbelzijdig plakband is wat ons betreft overigens een echte life saver hoor. Het is steviger dan menig ander plakband en een echte uitkomst bij het inpakken van cadeautjes.

Wil je dat je plakband niet opvalt op bijvoorbeeld mat gedrukt cadeaupapier? Probeer dan eens mat plakband, dat valt niet op.

Tip 6
Cadeauzakjes voor cadeautjes met bijzondere vormen

Als je een cadeautje in te pakken hebt met een bijzondere vorm dan is dat met cadeaupapier vaak een hele uitdaging. Vaak biedt een cadeauzakje dan de perfecte uitkomst. Cadeauzakjes zijn bijvoorbeeld perfect voor het inpakken van sieraden, kleine cadeautjes en cadeautjes van zacht materiaal.

Wil je je cadeautje extra liefdevol inpakken? Pak dan het cadeautje zelf eerst in zijdepapier in en doe dat pakketje in een cadeauzakje. Sluit het cadeauzakje af met een cadeausticker en klaar ben je!

Vellen zijdepapier 50x70cm | CollectivWarehouse

Kom je er niet helemaal uit? Of heb je vragen?

Mail me dan gerust: suzanne@collectivwarehouse.com

Graag tot ziens!
Liefs Suzanne